3ΧΥ Ράδιο Ελλάς Αυστραλίας: Αποκλειστική συνέντευξη συνέντευξη με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ΝΙΚΗΣ Ανδρέα Σταλίδη

3ΧΥ Ράδιο Ελλάς: Αποκλειστική συνέντευξη με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ΝΙΚΗΣ Ανδρέα Σταλίδη

11 Απριλίου, 2024

Μη χάσετε απόψε στις 5.15 μ.μ. στο 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς την αποκλειστική συνέντευξη του Ανδρέα Σταλίδη, υποψήφιου για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με τη ΝΙΚΗ, στον Γιάννη Παγάνη.

Εδώ η συνέντευξη

https://www.facebook.com/watch/?v=3801421933411384

Βιογραφικό Ανδρέα Σταλίδη

Ο Ανδρέας Σταλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 1972. Στα μαθητικά του χρόνια διακρίθηκε σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Πληροφορικής με αποκορύφωμα την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου στην 7η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία το 1990. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1996) και απέκτησε τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: MSc στην Πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Reading (1997), MA στις Διεθνείς Σχέσεις στο Reading (1998), και MPhil στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου (2000) με υποτροφία.

Εργάζεται από το 2001 στον χώρο της ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία διαδοχικά σε τρεις διαφορετικές εταιρείες, με μία διακοπή την περίοδο 2004/05 για την πλήρη στρατιωτική του θητεία. Το αντικείμενο της εργασίας του είναι η ανάπτυξη και επικύρωση μαθηματικών μοντέλων (development και validation) για την διαχείριση κινδύνων (risk management) στις διεθνείς αγορές ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων (commodities) όπως φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο και άλλα.

Το 2001 δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό Αντίβαρο, που έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την επιτυχημένη πρωτοβουλία του να συλλέξει υπογραφές με αίτημα την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Από το 2015 γράφει άρθρα γνώμης και στην Εστία, την αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του της Επιτροπής Ελληνισμού.

Το 2012 έγραψε τον πρόλογο στο βιβλίο του Γ. Κεκαυμένου για το Κρυφό Σχολειό. Τον Ιανουάριο του 2019 εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Μακεδονία. Αντίβαρο στην ηττοπάθεια». Τον Ιούλιο του 2021 εξέδωσε ένα βιβλίο για σκάκι και την ίδια χρονιά έναν πλήρη οδηγό για σκάκι στα αγγλικά, το οποίο πωλείται στο Amazon.

Δημιούργησε και διατηρεί τους εξής ιστοχώρους – Αντίβαρο, Όχι στο Σχέδιο Ανάν, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Κρυφό Σχολειό, Astal chess locus και τα αφιερώματα για την Επανάσταση του 1821, το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, το ΟΧΙ του 1940, τη Μακεδονία (με εκατοντάδες ιστορικές πηγές)

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Leave a Reply